Zoek de schrijfmeester die bij je past

Voor het bakken van pizza’s volgde ik een cursus maar ik stond drie maanden lang om vier uur in de Balinese morgen op en schreef een boek zonder me te verdiepen in de vraag: hoe schrijf je eigenlijk een boek?

Terug in Nederland zocht ik een schrijfmeester en vond die in Bram H, journalist, schrijver en docent. Mijn artikel ” zo maak je je boek in twee stappen korter en beter ” geeft een impressie van onze samenwerking. 

Als je van plan bent een boek te schrijven is mijn advies: Neem de tijd om een schrijfmeester te vinden die bij je past. Natuurlijk kan je ook een schrijfcursus volgen, ik ben daar niet geschikt voor. Al schrijvend leren, training on the job was voor mij de beste keus.

Tip: Zoek in de categorie schrijvers die zelf een paar boeken hebben gepubliceerd en liefst ervaring hebben als journalist. Benader ze persoonlijk, kies niet zomaar een adverterend scriptbureau. Bedenk dat ook zeer goede en bekende schrijvers graag wat bijverdienen. Een redelijk succesvolle schrijver die één keer per jaar een boek publiceert in een oplage van 5000 stuks (boven gemiddeld) verdient daar hooguit 10.000 euro mee. Je bent dus welkom.

Leave a Reply